Wednesday, March 30, 2011

5 Disember

Assalammualaikum korang suma...

 korang suma buka tv9 skrang..best taw drama nie..sedih dan menyayat hati..korang tengok taw..layan...layan..citer nie...:)) 

selamat menonton...

kat bawah nie ade serba ckit sinopsis drama tue...tgk yer..kisah benar nie..

5 Disember merupakan tarikh pernikahan Mastura and Aidil. Sebulan sebelum tarikh tersebut Mastura telah kek Kuala Lumpur untuk menghadiri sebuah sesi temuduga, dan dia berjaya diterima bekerja di syarikat itu. Namun berita gembira tersebut disambut hambar oleh kedua-dua orang tuanya yang tidak merelakan Mastura pergi. Mastura tetap dengan pendiriannya dan bertolak ke Kuala Lumpur. Aidil yang setia menantinya di stesen bas akhirnya menerima panggilan yang menyatakan Mastura telah dirogol dan dibunuh. Bermulalah perjuangan Aidil, bersama-sama adik kepada Mastura mencari kebenaran dan menegakkan keadilan demi kekasih hatinya.

Lakonan:nabila huda, Aqasha, Aaron Aziz
Arahan: Erma Fatima

aku terasa hati ker..hhmmm entahlah..

selamat petang dan Assalammualaikum semua...rasenyer naja dah bape hari tak tulis ape2 entry kan..oklah hari nie naja nak citer kat korang suma ape yg naja rase hari nie..Korang2 mesti pelik kan nape tajuk entry naja hari nie mcm tue.."aku terasa hati ker..hmmm..entahlah..".pelik tak..?he3 Sebenarnyer naja sendiri pun tak tahu naja terasa hati atau per..mungkinlah..
korang sekarang nie naja ade 1 masalah..masalahnyer badan naja makin menjadi2 naiknyer.naja dah gemuk..montel..tembam..dan sumalah same2 maksud ngan nyer..Naja dah mula perasan 2 3 menjak nie badan naja naik..sungguh naja tak kuat makan pun..tapi punca masalah badan naja naik naja sendiri tak taw nape..mungkin sebb hati senng kot..kan kawan2 suma..gemuk..gemuk..gemuk...itu yg kini sering menghantui fikiran naja..mcm mane naja nak buat nie..Aduh..susah hati naja..Korang taw kan bgi seorang perempuan pasal berat badan adalah sesuatu yg sensitif..
tak cantik ker org gemuk??
buruk ker org gemuk??
perlu keji2 ker org yg gemuk..??
Kalau gemuk kita masuk nerakakah??
kalau gemuk kita ni low class sangatkah??
“tak nak pakai baju nih..sebab ai nampak gemuk!”
yang pastinyer...gemuk ker kurus ker suma org ade perasaan kan..hu3

pernah fikir tak perasaan si gemuk?
kalau kita beranggapan si gemuk/gemuk itu huduh?lawa sangatkah kita?tak rasa jelikkah kita akan diri kita yang sedap sedap ja kata orang lain huduh???
memang secara direct kita taklah kata si gemuk itu huduh tapi kalau kita keep berkata…look fat..nampak gemuk dan sebagainya sah sah la hint yang GEMUK ADALAH HODOH dan JELIK!
kasihan orang gemukkan??
walaupun kita rasa gemuk adalah tak seindah kerampingan kita sekali pun eloklah juga kita lapikkan ayat ayat cinta kita itu…
ada masa fikirkan juga la terguris ke terhiris ke manusia lain…
sebagai manusia yang setelah akil baligh badan naja bagaikan di  menjadi2 naiknye..….naja terima hakikat bahawasanya…GEMUK bukanlah seindah ramping perfect figure namun…usahlah mudah sangat menghukum….
teringat pula filem cinta kolestrol!!
pernah mr kekasih ckap pada naja nak naja mcm dulu..?(sedihkan..)
korang try tgk naja dulu ngan skrang..mmg lain kan..hu3

 
naja sem 1

now!!!

so korang tgklah..naik mendadakkan...huhuhu...
naja kena cuba n usaha mcm mane cara sekali pun..yang pasti boleh..korang doakan yer..
babai..wassalam...hu3

Monday, March 28, 2011

xada ape pun!!

hai suma...salam syg dari naja buat semua..
Bosannye hari nie...

tak tahu nak tulis ape pun..xade idea lansung..

cuma saje nak menyemak2 kan page nie..

hehehehe...babai semua..

wassalam...

Saturday, March 26, 2011

segalanya yg terbaik

hai...... hai.... hai.... semua.....Assalammualaikum dan selamat petang nak masuk malam ..hehehe
Tiba2 sedang naja ngah duk belek2 facebook naja ade terjumpa sesuatu nie..terjumpa sesuatu yg leh di buat gosip arr..Jom jom suma bergosip bersama naja k. Haa..ceritanyer mcm nie dan begini..
Alkisah adelah seorang lelaki yg dari dulu mencari dan terus mencari teman untuk die bg hati die..mencari dan terus mencari akhirnya die terjumpa gak laa teman yg die cari..Korang nak taw tak si teruna tue pernah mengalami peristiwa yg agak perit dalam hidupnya..ala biaslahlah dalam percintaan bila mmg bukan jodoh pasti terjadilah perpisahan kan..hubungan yg dibina oleh si teruna yg agak lama telah sampai ke penghujungnya..sedih oo..klu ade kat tempat si teruna..pahit manis kehidupan mesti lah di tempuhi walau ape pun yg berlaku...

Percaya yang Allah akan menjanjikan yg terbaik buat seseorang selepas DIA memberikan ujian dan cabaran.

Dan kini,
korang nak taw siteruna dah berjumpa ngan pujaan hatinya.Semoga mereka bahgia sampai ke jinjang pelamin.

Ucapan buat abg&akak:
  • 1) semoga hubungan akak ngan abg akan berkekalan sehingga ke jinjang pelamin taw.
  • 2)akak abg cepat arr adik tak sabar dah nak g kenduri kawin nie..dah terbau2 nasi minyak nie.
  • 3) akak ngan abg mmg sweet arr..tapi adik sweet lebih ckit laa..hehehe:)
  • 4)Bila adik leh jumpa abg&akak nie..Dag lame rasenyer nak jumpe tp  bilalah kesempatan tue dtg kan..tapi bila dah jumpe jgn lupe belanja taw..!!hahaha
  • 5)Jgn lupakan adik yer..
  • 6)gembira selalu n selamanya...Amin...

nie lah gambar2 abg angkat ngan buah hatinya:))

 sweetkan..naja terjah gambar diorang:))

sama tapi tak serupa:))

oklah...korang suma jgn lupakan doakan untuk diorang taw...
sayang semuanya..:))

Dialah Hero...

salam tengahari wat semua pembaca..

OOppss....tengah2 naja ngah berehat bersama kucing tersayang bboy tiba2 telefon naja berdering dendangkan lagu "selamat pengantin baru"..eh ringtone tue naja wat khas untuk fiqa..Fiqa tepon naja rupanya.Apa hal yer agaknyer.nak tanyer pasal per penang ker..aduh..naja tak ade keputusan lagi lah,cam mane nak jawab ngan fiqa nie.Takpe2 main hentam jer lah jawab..
Ikuti perbualan kami berdua:

naja : assalammualaikum..
fiqa : waalaikummusalam..naja capik ade kat unisel lagi ker.?
naja : ade lagi fiqa..nape yer..?(tnyer ngan perasaan pelik,die tyer psl mr kekasih naja la)
fiqa : hmm...cam nie aku ade kat bukit tagar nie.ngan family aku.
naja : ok...yer..habis nape..?
fiqa : kete aku dah habis minyak kat bukit tagar nie..boleh mintak tolong capik tak ja..
naja : eh boleh2..:)
fiqa : mintak tolong capik bawakkan minyak.. boleh tak?
naja : eh boleh jer..jap yer aku tepon capik..nti pape naja bg tahu balik yer.(naja jwab ngan pantas tanpa berfikir panjang lagi.
fiqa : terima kasih yer ja..
naja : sama2.


Naja pun ngan pasti terus tepon mr kekasih.Tadi mr kekasih msj naja cakap die nak g makan ngan kwan2 die.nasib baik waktu naja tepon tue mr kekasih baru sudah makan ngan kwan2 nie..Nasib laa..he3 mmg rezeki fiqa lah..lepas naja bgthu mr kekasih terus mr kekasih ngan kwannyer pergi ke BB untuk membeli minyak dan terus pergi menyelamatkan fiqa & family...saat naja tulis entry nie mr kekasih sedang berusaha menyelamatkan fiqa n family die.Harap semuanya akan ok..biar fiqa n famiy selamat sampai ker rumah sewa kami untuk mengambil barang2 fiqa.Selagi naja dan mr kekasih mampu selagi tue kami berdua kan menolong kwan2 yg memerlukan.nnti bila kami dah xmampu kami akan berusaha untuk menolong semua kawan2 yg amat kami sayangi..:))


ucapan buat mr kekasih : you will always be a hero in my heart!!!Love you:))

Dah berkurun lamanya...:)

Asslammualaikum semua...

Mr kekasih teropong naja dari Pulau

Tajuk n3 naja kali nie dah berkurun lama..Korang taw tak nape naja tulis tajuknyer berg2..Pada malam nie naja baru berpeluang nak tgk gambar2 mr kekasih pergi menyambut panggilan pulau di langkawi indah permai. Dah lame dah mr kekasih pergi Pulang helang tue tapi baru hari nie naja baru menyempat2 kan diri nie tgk gambar2 mr kekasih. & kawan2...Wah... wah... wah... lihat pada gambar mr kekasih mmg sungguh hepi ngan percutian beliau tue. sebab muka suma penuh ngan kegembiraan..dan keseronakkan yg tiada batasnyer...Kalau korang tak caya kan ape yg naja ckap try korang tgk gambar2 kat bawah nie..

Macam kanak2 ribena:)

 Termenung menda tah..
Grand Beach Motel

" Naja..jgn tinggal saya.."(kata mr kekasih)

nie mr kekasih ngan kawan2 yg pergi

 
sambil makan saya teman mr kekasih:)

 mr kekasih & rakan2

Tempat diorang tido kat pulau.Bajet habis:)

Korang dah tgkkan..nmpk tak muka bebudak nie...tambah2 mr kekasih mmg hepi gile lah percutian di pulau tue.Korang nak taw tak, naja just nak bagitahu kat korang percutian mr kekasih ngan kwan2 die nie mmg best lah..jimat gile..Hanya dgn ringgit malaysia 200 diorang leh melakukan pelbagai jenis aktiviti yg menarik..Bestkan korang..Tapi mcm mner diorang bajet klu korang nak taw nnti korang tanyerlah bebudak nie sendiri taw..
walaupun mr kekasih g pulau yang indah permai tue ngan kwan2 dier tapi yg pastinyer mr kekasih tak pernah lupakan naja lah.die belikan naja baju ngan coklat..best2...korang nak ker ..eh tak dapatlah..!!hehehe


Sweetkan..:)


oklah..naja rase itu jer yg naja nak tuliskan..klu korang suma bosan n menyampah baca n3 nie so leh g tepat lain lah yer..nie saya punya blog jadi ikut hati nak tulis perlah..hehee!!eh lupa lak..naja lambat tgk gambar2 percutian nie sbb line kat tempat naja study dulu tak elok..So skrang naja dah kat rumah..Tgk sampai lebam mata pun boleh gak..he3
Oklah yer...
Babai...Assalammualaikum:)

Tuesday, March 22, 2011

Assalammualaikum suma...
entry kali nie naja nak cakap ngan korang pasal bulan 5.naja ade terbaca tentang rahsia kasih sayang mengikut bulan kelahiran.Bila naja baca mcm ade kebanyakkannyer kena ngan sikap dan diri naja nie.Nak kate percaya pun taklah sgt mungkin segalanya cuma kebertulan semata2.sekadar wat bacaan saje. Tulis kat bawah nie pasangan yang ideal buat person yg lahir bulan 5 ialah bulan 11.Korang nak taw tak mr kekasih naja lahir bulan 11.mungkin kitorang nie mmg serasi bersamalah agaknyer kan..Doakan yer:))




oklah korang itu jer yg naja nak coretkan malam nie saje bosan2 duk rumah.Almaklumlah org dah habis exam..he3

Janganlah buat orang yang mencintaimu kecewa

1] Orang yang mencintai kamu tidak pernah mampu memberikan alasan kenapa dia mencintai kamu. Yang dia tahu di hati dan matanya
hanya ada kamu satu-satunya.


2] Walaupun kamu sudah memiliki teman istimewa atau kekasih, dia tidak peduli! Baginya yang penting kamu bahagia dan kamu tetap
menjadi impiannya.


3] Orang yang mencintai kamu selalu menerima kamu apa adanya, di hati dan matanya kamu selalu yang tercantik walaupun mungkin kamu
merasa berat badan kamu sudah bertambah.


4] Orang yang mencintai kamu selalu ingin tahu tentang apa saja yang kamu lalui sepanjang hari ini, dia ingin tahu kegiatan kamu.


5] Orang yang mencintai kamu akan mengirimkan SMS seperti ‘Selamat Pagi’,'Selamat Hari Minggu’, ‘Selamat Tidur’, ‘Take Care’, dan lain-lain
lagi, walaupun kamu tidak membalas SMS-nya, kerana dengan kiriman SMS itulah dia menyatakan cintanya, menyatakan dalam cara yang
berbeza,bukan “aku CINTA padamu”, tapi berselindung ayat selain kata cinta itu.


6] Jika kamu menyambut hari tahun dan kamu tidak mengundangnya ke majlis yang kamu adakan, setidak-tidaknya dia akan menelefon
untuk mengucapkan selamat atau mengirim SMS.


7] Orang yang mencintai kamu akan selalu mengingat setiap kejadian yang dia lalui bersama kamu, bahkan mungkin kejadian yang kamu
sendiri sudah melupakannya, kerana saat itu ialah sesuatu yang berharga untuknya.Dan saat itu, matanya pasti berkaca. kerana saat
bersamamu itu tidak bisa berulang selalu.


8] Orang yang mencintai kamu selalu mengingati setiap kata-kata yang kamu ucapkan, bahkan mungkin kata-kata yang kamu sendiri lupa
pernah mengungkapkannya. kerana dia menyematkan kata-kata mu di hatinya,berapa banyak kata-kata penuh harapan yang kau
tuturkan padanya, dan akhirnya kau musnahkan? pasti kau lupa, tetapi bukan orang yang mencintai kamu.


9] Orang yang mencintai kamu akan belajar menggemari lagu-lagu kegemaran kamu, bahkan mungkin meminjam CD milik kamu, kerana dia
ingin tahu apa kegemaran kamu - kesukaan kamu kesukaannya juga, walaupun sukar meminati kesukaan kamu, tapi akhirnya da berjaya.


10] Kalau kali terakhir kalian bertemu kamu mungkin sedang selesema, atau batuk-batuk, dia akan sentiasa mengirim SMS atau menelefon
untuk bertanya keadaan kamu - kerana dia bimbangkan tentang kamu, peduli tentang kamu.


11] Jika kamu mengatakan akan menghadapi ujian, dia akan tanyakan bila ujian itu berlangsung, dan saat harinya tiba dia akan
mengirimkan SMS ‘good luck’ untuk memberi semangat kepada kamu.


12] Orang yang mencintai kamu akan memberikan suatu barang miliknya yang mungkin buat kamu itu ialah sesuatu yang biasa, tetapi
baginya barang itu sangat istimewa.


13] Orang yang mencintai kamu akan terdiam sesaat, ketika sedang bercakap di telefon dengan kamu, sehingga kamu menjadi bingung.
Sebenarnya saat itu dia merasa sangat gugup kerana kamu telah menggegarkan dunianya.


14] Orang yang mencintai kamu selalu ingin berada dekat dengan kamu dan ingin menghabiskan hari-harinya hanya dengan kamu.


15] Jika suatu saat kamu harus pindah ke daerah lain, dia akan sentiasa memberikan nasihat agar kamu waspada dengan persekitaran
yang boleh membawa pengaruh buruk kepada kamu. dan jauh dihatinya dia benar-benar takut kehilangan kamu, pernah dengar ‘jauh
di mata, jauh di hati?’


16] Orang yang mencintai kamu bertindak lebih seperti saudara daripada seperti seorang kekasih.


17] Orang yang mencintai kamu sering melakukan hal-hal yang SENGAL seperti menelefon kamu 100 kali dalam masa sehari. Atau
mengejutkan kamu di tengah malam dengan mengirim SMS. Sebenarnya ketika itu dia sedang memikirkan kamu.


18] Orang yang mencintai kamu kadang-kadang merindukan kamu dan melakukan hal-hal yang membuat kamu pening kepala. Namun ketika
kamu mengatakan tindakannya itu membuat kamu terganggu dia akan minta maaf dan tak akan melakukannya lagi.


19] Jika kamu memintanya untuk mengajarimu sesuatu maka ia akan dgn sabar walaupun kamu mungkin orang yang terbodoh di dunia!.
bahkan dia begitu gembira kerana dapat membantu kamu. dia tidak pernah mengelak dari menunaikan permintaan kamu walau sesukar
mana permintaan mu.


20].Kalau kamu melihat handphone-nya maka nama kamu akan menghiasi sebahagian besar INBOX-nya. Dia masih menyimpan SMS-SMS
dari kamu walaupun ia kamu kirim berbulan-bulan atau bertahun-tahun yang lalu. Dia juga menyimpan surat-surat kamu di tempat khas
dan segala pemberian kamu menjadi benda-benda berharga buatnya.


21] Dan jika kamu cuba menjauhkan diri daripadanya atau memberi reaksi menolaknya, dia akan menyedarinya dan menghilang dari
kehidupan kamu, walaupun hal itu membunuh hatinya.


22] Jika suatu saat kamu merindukannya dan ingin memberinya kesempatan dia akan ada menunggu kamu kerana sebenarnya dia tak
pernah mencari orang lain. Dia sentiasa menunggu kamu.


23] Orang yang begitu mencintaimu, tidak pernah memaksa kamu memberinya sebab dan alasan, walaupun hatinya meronta ingin
mengetahui, kerana dia tidak mahu kamu terbeban dengan karenahnya. saat kau pinta dia berlalu,dia pergi tanpa menyalahkan kamu,
kerana dia benar-benar mengerti apa itu cinta.

1 Pemberian


~~Kadang² Allah sembunyikan matahari~~
~~Dia datangkan petir dan kilat~~
~~kita menangis dan tertanya-tanya~~
~~kemana hilangnya sinar~~
~~Rupa²nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi~~ =)

Celcom..Huh!!

Celcom..celcom...dan celcom...
Napelah wat perangai lagi syg ooii....asyik2 tak baloh ajer nie...apekehalnyer syg ooii...
Bape hari jugak lah saya lansung tak boleh nak on9..sumanya sebab celcom...Diam2 bulan bayar nie..jadi tolonglah jgn wat perangai taw..kalau wat perangai lagi syg jgn sampai saya tukar dan cari pengganti yang lain yer...
oklah syg..jgn wat perangai lagi taw..saya syg sgt2 kat awak nie encik celcom..
...babai....

Monday, March 21, 2011

19 march 2011

assalammualaikum....
hari ini tiba2 naja rase nak tulis n3 baru buat korang singgah dan baca kat kisah naja untuk hari nie.hmmm..hari nie 21hb 3 2011 tak ade ape yg menarik untuk naja citer pasal hari ini. Cuma naja tulis n3 kali ini untuk kawan naja sorang nie.Naja kawan ngan die sejak dari naja sekolah menengah lagi sampailah skrang.cuma dalam beberapa tahun yg lepas dah tak contact lagi.Korang suma nak tahu ape nama die Hiffzudin bin Yazid. Pada 19 03 2011 hari yang lepas jatuh pada hari sabtu adalah hari pertunangan kawan naja nie ngan pasangannyer yan. Taniah yer kawan2 atas pertungan korang berdua.


Ucapan dari naja :
* mula2 skali taniah taw atas pertungan yg memang sempoi tue.
*awak mmg padan ngan dier same cantik dan same padan. Ibarat pinang dibelah 2.
* awak jgn sia2kan die yer.Jage die ngan baik dan sempurna. Sayangilah dier mcm mane awak sayangkan diri awak.jge hati die mcm mane awak jagi diri awk.
* naja sentiasa mendoakan hubungan awak ngan die kekal selamanya. kekal sampai ke jinjang pelamin.
*Kawin nnti jgn lupa jemput naja raw.naj juga pergi tgk awak ngan die.dah lame tak g kuala kangsar nie:))
*naja gembira bila awak dah jumpe teman cinta sayang n hidup awak. Lihat awak bahgia i2 yg selalu saya impikan.
Taniah taniah dan taniah..cepat2 kawin yer..!!:)


Korang nie gambar kawan2 saya nie bertunang::








Pesanan wat encik kekasih:
encik kekasih...
kalau abg baca n3 kali nie ayg nak abg tahu ayg lansung tak memaksud apa2 pun. sekadar rase ingin menulis jer.ayg nak abg tahu ayg sayangkan abg .tak ade yg lain dihati ayg. ayg harapkan 1001 kefahaman daripada abg yer.kini dan selamanya ayg akan sentiasa mengingati abg...insyaAllah..semoga hubungan kita akan kekal selamaya ok.Itu yg ayg nak kita same2 doakan.ayg nak abg taw ayg sayangkan abg..love u so much my encik kekasih..!!!mmmuuaaahhh..for sure i really miss you..




my mr kekasih

Thursday, March 17, 2011

Setiap pertemuaan Pasti wujudnya perpisahan

Friendship with Love...



Asslammualaikum semua..Dah lama rasenya naja tak singgahkan diri dalam blog nie..Salam sayang buat semua yg sudi singgah2kan diri korang untuk baca entry naja buat kali nie.Hari nie naja baru jer habis final exam...final sem..final final final....Ya allah tersentuhnya hati naja menulis entry untuk kali nie.sop..sop..sop..tak tertanggung rasanya hati nie untuk teruskan menaip setiap huruf untuk menjadikan bait2 perkataan bagi entry kali nie.Korang suma nak taw tak,hari nie pelbagai perasaan yg ada dalam diri dan fikiran naja.Naja rase merdeka sebb naja baru menyelesaikanfinal exam untuk sem nie. Naja rase gembira seronok dan juga bersyukur sebb naja dah dapat menyelesaikan 7sem naja sebagai seorang pelajar taun akhir.dgn ssh payah perit suka dan duka suma telah naja harungi untuk mencapai ke tahap skrang nie.. Alhamdullih syukur itu yg dapat naja ucapkan.Yang naja rase naja x tertanggung rase sedih. sedih sebb segala2nya kini hanya akan tinggalkan kenangan yg amat bermakna buat naja. Kenangan bersama teman2 di alam kampus.Pejam celik tido bangun tak sangka 3 tahun dah naja bersama diorang semua.Terlalu byk kenangan kami semua sepanjang kami belajar di universiti selangor.Di sini lah tempat kami semua menimba ilmu tempat kami tinggaj jauh dari family.Disinilah kami bertempat. Segalanya itu suma akan pasti jadi kenangan yg paling bermakna dab akan kekal selamanya.Lepas nie masing2 jarang dah jumpe n semuanya kan teruskan perjuangan di bumi Allah ini. Naja nak korang tahu naja akan pastikan naja akan sentiasa mengingati korang suma yer teman.

Ucapan naja buat korang suma:

Mula2 sekali naja nak mintak maaf dari korang suma kalau sepanjang kita kenal kite menjadi teman bersama2 ade yang telah naja guriskan hati korang terkasar ngan korang terbuat slah yg korang yg paling penting telah membuat korang terasa hati tanpa naja sedar dan dalam sedar naja betul2 minta maaf yer. Naja betul2 tak berniat nak mengguris hati korang suma. Sebb naja syg korang suma. Korang jge diri baik2 yer,semoga korang akan sentiasa gembira dan kehidupan korang akan sentiasa dirahmati dunia dan akhirat. korang2 naja nak ucapkan terima kasih taw sebb korang sudi jadi kawan naja.terima kasih taw.Naja harap persahatan kita semua akan kekal selamanya. Jangan lupa naja taw. Naja syg korang suma..bebudak Bac of it (km) terutama pada bebudak kelas naja yg hot!:)

Gambar kami::


















Sambutlah salam penuh kerinduan daripada naja buat korang suma....
wassalam...

Monday, March 14, 2011

Dilarang malas!!!





salam tengah hari buat semua yg singgah2 dan baca n3 naja nie....
Malas..malas...malas...
Itu yang kini naja rasakan....
Huhuhuhu....
Mcm mane nak buat nie...
Esok naja ade exam.di awal pagi pulak tue...
Subjek network security...
Amenda tue erk?...
kat subjek tue naja belajar mcm mane kite nak protect computer or server kiter....
daripada menda2 yg xpatut ade lah...
Korang suma kena hati2 ape yg naja belajr kat subjek tue pelbagai cara taw....
org nak kco korang suma.....So berblogginlah dengan selamat k...
Berbalik kepada citer yg sebenar..****
Tolonglah...!!!
naja rase naja mls sgt mau study..
Najatul aida anda Dilarang malas!!!
study..study...study...



Sunday, March 13, 2011

Makin membesar..bagaikan juara..:))


Salam semua...

naja lupa nak selitkan citer kat korang pasal buah hati naja 1 nie. tadi pas naja baru balik dari library telefon berbunyi2 nak lihat rupanya ayah dari ipoh hantar MMS pada naja. Ayah hantar gambar BBOY.Kuranglah rindu naja pada BBOY nie. Tak sabar2 rasenya nak balik rumah nak jumpe BBOY yg teramatlah naja syg dan rindui.

Alangkah bahagianya naja bila tgk gambar nie, hari makin hari dari masa ke semasa naja tgk pembesaran BBOY nie makin melampau2. Makin Gemuk lah die..tapi tak per sebab die Tembam tembam pun Comel!!!!
hahahahha...

Senang hati naja BBOY membesar bagaikan juara..

Oklahyer..itu jer naja nak story kat korang suma.
Tata..BABAI...







Datang Kembali...



Salam semua...
Tarikh Hari nie 13o32011 jatuh pada hari ahad.Korang suma nak tahu ape rahsia tarikh nie hari nie tarikh perhubungan naja ngan encik kekasih la.Sudah genap la perhubungan kami selama 1year 3 bulan.Jauh lagi perjalanan kami berdua.Pejam celik pejam celik pejam n terus tertido rupanya2 dah selama ini hubungan kami berdu2.Alhamdulilillah..Semoga hubungan naja dan encik kekasih akan dilindungi dan dirahmati.

Pesanan buat encik kekasih :
  • Sentiasa sabar dan bertahan dengan semua kerenah syg ye.

  • Sentiasa senyum2 selalu walaupun kadang2 perangan syg ade yg buat encik kekasih geram & marah2.

  • Jgn nakal2 n setia pada syg, Pasti hubungan kite akan kekal.(taw xpernah wat..hehehe)

  • Sama2 berganding bahu menjage hubungan ini.

  • Sygkan ayg slalu ye.Itu tips untuk kebahgiaan.

  • Letak ayg dalam hati abg slalu yer.

  • encik kekasih terima kasih kerana telah menyayangiku sepenuh hati encik kekasih .Terima kasih kerana telah memberikan kebahgiaan & keseronokkan buat syg.Terima kasih encik kekasih kerana memberikan peluang pada ayg untuk penuhi hati encik kekasih.
  • encik kekasih semoga hubungan kita kan kekal buat selamanya.

  • Amin...Terima kasih..encik kekasih..
Hari nie naja ngan encik kekasih pergi Library sama2...study network security.Saje nak tuntut ilmu dari senior lah..kata encik kekasih pada naja..senior sangat..:))
Tgklah gambar2 nie akan menjadi kenangan kami bersama2..


tgn encik kekasih:))


encik kekasih saya:))


Saya:))


Note saya:))


Study or facebook??:))


Buah hati encik kekasih:))



P/s : Lupa nak bgthu korang suma naja ade bagi hadiah pada encik kekasih sempena genap hubungan kami 1tahun 3 bulan..Korang nak tahu ape die...


......Jeng....jeng......jeng.....

......Jeng....jeng......jeng.....

...........mesti xsabar nak tahu kan.....

........sabar...sabar......

.......hadiahnya merupakan ....



1 utk awk 1 utk sya
Love u!!!


oklah..nnti kite jumpa dilain n3 yer. Doakan naja ngan encik kekasih kekal selamanya hubungan kami yer..terima kasih semua...

...Babai...

Saturday, March 12, 2011

RISAU ...perlukah???


Kesededihan.....




...............Risau................


...............Risau................


.............Risau..................


...................Risau...risau...risau...................




Pergi jauh jauh perasaan ini.Naja taknak perasaan ini hadir..
Tolonglah!!!

Friday, March 11, 2011

Salam sayang dari naja buat kalian semua....
sekali lagi jari jemari naja yang runcing dan panjang2 ingin menulis diruang yang indah. Waktu naja tulis n3 ini pada pukul 20.48mlm hari Jumat saat nie naja rasa rindu sgt pada family yg jauh nun sana.(mcm jauh sgt kan) IPOh perak. Naja baru je nak mula study tiba tiba telefon berbunyi2 mengeluarkan suaranya yg lunak merdu semerdu Siti Nurhaliza dgn lagu nazam berkasih. Tertera di skrin nama Ayah..Rindu nya naja pada lelaki itu.Ayah naja Mohd Tajudin Jamil.Lame dah rasanya tidak bertemu.Tiba2 naja dpt idea nak memperkenalkan pada korang suma Semua org yg naja syg2 slaloo dan sampai hayat dikandung badan. Naja akan kenalkan pada korang suma 1 persatu. Harap korang sudi tgk yer..

Ucapan buat Family naja :
Buat ayah n mama Terima kasih sebb telah membesarkan jaja dari kecik sehingga lah dewasa kita.Terima kasih kerana telah memberikan sepenuh kasih sayang yg melipat kali ganda tak ada tolak bandingnya.Tak akan ada apa pun yang dapat melawan kasih sayang mama dan ayah pada jaja.Terima kasih kerna Telah mendidik jaja dengan cukup kesempurnaan yg tak dapat jaja gantikan dengan apa skali pun didunia ini.Terima kasih Terima kasih Terima kasih..Jaja sygkan mama n ayah sepanjang hayat jaja..Love you so much...!!!

Buat Along, Angah, & Adik2 jaja:
Terima kasih kerna telah menjadi abang dan adik2 yg terbaik buat jaja.Terima kasih telah memberikan kegembiraan dalam hidup ini.Koranglah adik beradik yang tak akan ada gantikan buat naja di dunia ini. Korang semua mmg adik beradik yg Terbaik Buat jaja. Jaja sayang korang sgt2. Terima kasih yer..Sayang Korang sampai bila2!!!mmmuuaahhh..

Jaja akan sentiasa mendoakan Kita akan sentiasa bersama sama..Mama ayah dan semua..Amin...



Ayah Naja En Mohd Tajudin B.Jamil


Mama Jaja Zainol azizah Aris


Along Naimzudin Mohd Tajudin


Angah Naquiyudin Mohd Tajudin


Saya Najatul Aida Mohd Tajudin


No 4 Najmudin Mohd Tajudin



N05 Nabilah Adilah Mohd Tajudin


No6 Nasyarudin Mohd Tajudin


Bongsu Nadrah Aina Mohd Tajudin


Kawan kawan...
Kalau korang perasan la kan nama adik beradin naja suma bermula dari huruf N...he3
oklah rasanya ini jer kot yg naja leh kongsi2 ngan korang.Lain kali naja postkan n3 baru lagi yer.nak sambung study pulak nie.Nanti xleh nak jwb exam pulak..he3
Lagipun lagi lame naja tulis n3 nie lagi byk lah air mata yg mengalir..Rindu laa kat suma org nie..

oklah..salam syg rindu naja buat semua..
wassalam..

Happy Family