Wednesday, March 30, 2011

aku terasa hati ker..hhmmm entahlah..

selamat petang dan Assalammualaikum semua...rasenyer naja dah bape hari tak tulis ape2 entry kan..oklah hari nie naja nak citer kat korang suma ape yg naja rase hari nie..Korang2 mesti pelik kan nape tajuk entry naja hari nie mcm tue.."aku terasa hati ker..hmmm..entahlah..".pelik tak..?he3 Sebenarnyer naja sendiri pun tak tahu naja terasa hati atau per..mungkinlah..
korang sekarang nie naja ade 1 masalah..masalahnyer badan naja makin menjadi2 naiknyer.naja dah gemuk..montel..tembam..dan sumalah same2 maksud ngan nyer..Naja dah mula perasan 2 3 menjak nie badan naja naik..sungguh naja tak kuat makan pun..tapi punca masalah badan naja naik naja sendiri tak taw nape..mungkin sebb hati senng kot..kan kawan2 suma..gemuk..gemuk..gemuk...itu yg kini sering menghantui fikiran naja..mcm mane naja nak buat nie..Aduh..susah hati naja..Korang taw kan bgi seorang perempuan pasal berat badan adalah sesuatu yg sensitif..
tak cantik ker org gemuk??
buruk ker org gemuk??
perlu keji2 ker org yg gemuk..??
Kalau gemuk kita masuk nerakakah??
kalau gemuk kita ni low class sangatkah??
“tak nak pakai baju nih..sebab ai nampak gemuk!”
yang pastinyer...gemuk ker kurus ker suma org ade perasaan kan..hu3

pernah fikir tak perasaan si gemuk?
kalau kita beranggapan si gemuk/gemuk itu huduh?lawa sangatkah kita?tak rasa jelikkah kita akan diri kita yang sedap sedap ja kata orang lain huduh???
memang secara direct kita taklah kata si gemuk itu huduh tapi kalau kita keep berkata…look fat..nampak gemuk dan sebagainya sah sah la hint yang GEMUK ADALAH HODOH dan JELIK!
kasihan orang gemukkan??
walaupun kita rasa gemuk adalah tak seindah kerampingan kita sekali pun eloklah juga kita lapikkan ayat ayat cinta kita itu…
ada masa fikirkan juga la terguris ke terhiris ke manusia lain…
sebagai manusia yang setelah akil baligh badan naja bagaikan di  menjadi2 naiknye..….naja terima hakikat bahawasanya…GEMUK bukanlah seindah ramping perfect figure namun…usahlah mudah sangat menghukum….
teringat pula filem cinta kolestrol!!
pernah mr kekasih ckap pada naja nak naja mcm dulu..?(sedihkan..)
korang try tgk naja dulu ngan skrang..mmg lain kan..hu3

 
naja sem 1

now!!!

so korang tgklah..naik mendadakkan...huhuhu...
naja kena cuba n usaha mcm mane cara sekali pun..yang pasti boleh..korang doakan yer..
babai..wassalam...hu3

3 comments:

alin duan said...

tak baik org yg ckp buruk pd yg bdn besar tu,bg kte melampau sgt..benci kat org yg berlagak cntik..

awk x gemuk pn, tipu je taw, sj je ek ckp gemuk, org gemuk lain la awk, jgn amik hati sgt ngn org lain, dorg tu dengki tu..tgk gmbr awk x gemuk pn, selagi berat bdn normal, sihat, ok la tu..=)

Najatul Aida Mohd Tajudin said...

thanks alin duan atas semangat tue..
saya betul2 hargainya..:))

alin duan said...

hehe..sm2..tp betul serius, gemuk tu lain, saiz lebih xxxl, baru la gemuk.. tp gemuk pun bukan dosa pn, x slh pn, cuma kesihatan bleh terjejas.. kesian kt dorg yg bdn besar, bkn ejek2..

Post a Comment

Happy Family