Saturday, April 9, 2011

Hari minggu

Hai salam sayang buat suma pembaca
Biasanyer ape yang korang suma buat time2 hujung minggu cam nie?
pergi jalan2 makan angin or bercuti bersama2 family
Bestkan lu dapat meluangkan mase bersame family time2 hujung minggu cam nie.
Time nie naja ade kat dalam bilik sambil ngadap sicomel asus yang sentiasa temani naja sepanjang hari.
Hehehehe
Hari minggu cam nie mama still gak keje.sama macam ayah naja keje jugak.
warga pendidik pun keje2 kan.
Kat rumah nie biasanyer ade adik naja yang paling bongsu 
tapi 
minggu nie die tak ade..pergi kem sekolah die buat kat Tapah.
Jadi  kebosananlah naja kat rumah nie sorang2.
Walaupun naja nie adik beradik ramai tapi time2 mcm nie sumanyer tak ade kat rumah.
Sumanyer duk jauh2.
so kehidupan naja amat bosan dihari minggu.
Bila naja dah sorang2 naja pun sesaje lah layan 1 lagu nie.
Lagu rossa- Ku menunggu
Layan gak lagu nie wat dengar dikala kebosanan.mungkin sebab naja suka sore Rossa.
Best sgt..:)
kat cnie naja letak lirik lagu tue.
korang dengar lagu kat blog naja nie sambil menari2 taw.
Zassss...

Rossa Ku Menunggu

ku menunggu, ku menunggu kau putus dengan kekasihmu
tak akan ku ganggu kau dengan kekasihmu
ku kan selalu di sini untuk menunggumu

cinta itu ku berharap kau kelak kan cintai aku
saat kau telah tak bersama kekasihmu
ku lakukan semua agar kau cintaiku

reff:
haruskah ku bilang cinta
hati senang namun bimbang
ada cemburu juga rindu
ku tetap menunggu

haruskah ku bilang cinta
hati senang namun bimbang
dan kau sudah ada yang punya
ku tetap menunggu

datang padaku, ku tahu kelak kau kan datang kepadaku
saat kau sadar betapa ku cintaimu
ku akan selalu setia tuk menunggumu

repeat reff

haruskah ku bilang cinta
hati senang namun bimbang
ada cemburu dan juga rindu
dan aku tetap menunggu

haruskah ku bilang cinta
hati senang namun bimbang
dan kau sudah ada yang punya
ku tetap menunggu

(aku tetap menunggu) ku tetap menunggu
(aku tetap menunggu) ku tetap menunggu
ku tetap menunggu

Friday, April 8, 2011

zaman2 kecomelan yang melampaui batas

Salam semua
Klu korang baca tajuk cerita2 naja kali nie mesti korang rase naja nie perasaan kan..
hahahhahahaha
Agak2 korang apelah cerita yang naja nak citer kat korang kali nie ye.
sebenarnyer kan naja nak citer kat korang suma 
citer kat korang suma....
citer kat korang suma...
Pasal...
Pasal naja waktu naja kecik2 dulu.
Tadi naja buka facebook,tgk gambar terperasan gambar naja time kecik2 dulu.
Bila tgk skali cam anak cili mata sepet.
Tapi kan korang
Bila dah tgk banyak kali barulah perasan 
rupa2 nya nie adalah puteri di taman encik Mohd Tajudin.
Korang tgk taw gambar2 naja nie time kecik2 dulu.
Nakal gak laa sebab atas naja 2org abg jadi naja
pun dah terikut2 ngan perangai diorang.
Hehehe







Setiap gambar nie klu ade sorang kanak2 perempuan tue lah naja.
Agak nakal n buas lah..hehehe
oklah..semoga bergembira tgk pic2 nie yer.
wassalam..

Followers dah melebihi 100 :)

 Hore hore...

hip2 hore..Followers naja..

jeng.. jeng... jeng... 

cuba korang lihat dan tgk ngan mata yang korang miliki.

Dah mencecah angka 112.

!!!!

banyaknyer..hehehe

salam sayang bersertakan rindu buat korang semua yang tak jemu2 datang ker blog naja nie yer.

Naja betul2 hargainya.Datang lah slalu jenguk2 n jangan lupa komen2 per yang patut.

Bila korang suma dah singgah2 kat cnie korang jgn lupa tinggalkan jejak kaki tgn korang kat blog nie taw.

Pasti naja akan datang kembali.

korang layan yer follower2 naja nie..

Pasni biar 1k lak ramainyer..lambatlah lagi tue kan..

Layanlah....


naja menyusun 10jari plus 10 jari kaki naja mengucapkan ribuan2 terima kasih yer pada korang suma.
Naja sayang korang suma..
Love U All...
wassalam.

so...Sweet...

hai korang...
Hari tue lansung tak ade entry baru yang naja tulis buat korang sumakan.
Hari nie 2 skali entry naja buat untuk korang suma baca.
korang2 nak taw tak citer naja kali nie khas buat encik kekasih la.Korang nak taw leh tahan jiwang gak encik kekasih naja skrang nie.Almaklumlah skrang nie kami dah berjauhan. Dulu dekat2 tak bape nak nampak lah tahap kejiwangan encik kekasih nie.
oklah..citernyer berbunyi mcm nie.
ade 1 mlm tue encik kekasih kuar makan ngan kawan2 die sampai lewat2 malam.
naja tunggu punya tunggu akhirnyer tak larat nak tunggu,
naja pun tidolah dulu.
Jadi kami pun tak sempat laa nak bercakap telefon pada mlam tue.
sebab bila die dah sampai rumah naja dah tido ngan mimpi2 yang sungguh indah.
klu nak bangun tue harap maaf laa encik kekasih yer.
hehehe
mungkin mlm tue encik kekasih dah tak taw nak buat ape.
die on9 dan tak tahu kul bape die tido.
Keesokkan paginyer naja pun bgn tido penuh semangat menjalankan 
rutin2 harian yang membosankan.
yang pasti 100% on9 adelah perkara wajib yang naja buat.
buka facebook ade something yg encik kekasih hantar.
video yang tersangat2 sangat sangat lah sweetnyer.
Terharu oo bila naja tgk video tue, sebab naja taw video tuelah melambangkan perasaan die 
skrang nie.
klu korang nak tgk video tue kat cnie naja ade sertakan .
Korang layan lah..ngan perasaan yang paling best.
Layan..!!!



ok ini lah videonyer ape perasaan koran bila tgk video nie.
tambahan lagi video nie org yang korang syg bagi.
hehehehe...
rase diri disayangi taw..
 encik kekasih i miss you so much!!!


Nama yang indah

Salam membaca semua..dah lame rasenyer naja tak tulis ape2 entry untuk korang suma baca kan.tak ade ape yg sepesel pun dalam mase beberapa hari nie.Rutin harian naja mcm biasa jer..ok naja tulis entry kali nie ade sebabnyer naja nak korang baca nie sifat disebalik name naja.Buat pengetahuan korang nama naja  "Najatul Aida" sedap kan nama nie..jarang2 jugak org yg memiliki nama nie. Korang layan jer lah yer maksud nama naja nie.layannnn!!!!..:))


Benda nie klu korang nak taw naja dapat dari facebook.saje jer naja try sebab dah tak tahu nak wat per lagi.Sebenarnyer suma yg ade kat atas nie kebanyakkannyer tak betul lah.dikatakan naja nie pendiam orgnyer..hahaha jawapannyer tidak same skali.naja cuma diam ngan org yg naja tak kenal jer.payah ckit naja nak kenal ngan seseorang tue.Lagi 1 mudah ragu2..hohoho buat korang naja nie tegas ngan 1keputusan yg naja wat yg paling penting tegas ngan sesuatu kerja dan perkara. So kat atas nie sebenarnyer just wat suka2 jer.. oklah tgk laa jap2 g naja tulis g entry baru untuk korang suma baca yer..babai..nice..:)

Wednesday, April 6, 2011

Jangan Terlalu Mencari Kesempurnaan

sOmeTiMeS tHe bESt WaY To HoLd, OntO sOmEtHiNG Is To LEt iT GO

Jika kamu memancing ikan.... Setelah ikan itu terlekat di mata kail, hendaklah kamu mengambil ikan itu.... Janganlah sesekali kamu LEPASKAN ia semula ke dalam air begitu saja.... Kerana ia akan SAKIT oleh kerana bisanya ketajaman mata kailmu dan mungkin ia akan MENDERITA selagi ia masih hidup.

Begitulah juga ........

Setelah kamu memberi banyak PENGHARAPAN kepada seseorang...

Setelah dia mulai MENYAYANGIMU hendaklah kamu MENJAGA hatinya....

Janganlah sesekali kamu meninggalkannya begitu saja....

Kerana dia akan TERLUKA oleh kenangan bersamamu dan mungkin TIDAK dapat MELUPAKAN segalanya selagi dia mengingatimu....

Jika kamu menadah air biarlah berpada, jangan terlalu mengharap pada takungannya dan janganlah menganggap ia begitu teguh.... cukuplah sekadar KEPERLUANmu... Apabila sekali ia retak.... tentu sukar untuk kamu menampalnya semula.... Akhirnya ia dibuang....

Sedangkan jika kamu cuba memperbaikinya mungkin ia masih dapat dipergunakan lagi....

Begitu juga jika kamu memiliki seseorang, TERIMALAH seadanya.... Janganlah kamu terlalu mengaguminya dan janganlah kamu menganggapnya begitu ISTIMEWA....

Anggaplah dia manusia biasa. Apabila sekali dia melakukan KESILAPAN bukan mudah bagi kamu untuk menerimanya.... akhirnya kamu KECEWA dan meninggalkannya.


Sedangkan jika kamu MEMAAFKANNYA boleh jadi hubungan kamu akan TERUS hingga ke akhirnya....

Jika kamu telah memiliki sepinggan nasi... yang kamu pasti baik untuk dirimu. Mengenyangkan. Berkhasiat. Mengapa kamu berlengah, cuba mencari makanan yang lain..

Terlalu ingin mengejar kelazatan. Kelak, nasi itu akan basi dan kamu tidak boleh memakannya. Kamu akan MENYESAL.

Begitu juga jika kamu telah bertemu dengan seorang insan.....yang pasti membawa KEBAIKAN kepada dirimu. MENYAYANGIMU... MENGASIHIMU... Mengapa kamu berlengah, cuba MEMBANDINGKANNYA dengan yang lain. Terlalu mengejar KESEMPURNAAN.

Kelak, kamu akan KEHILANGANNYA apabila dia menjadi milik orang lain.. Kamu juga yang akan MENYESAL...

JANGAN TERLALU MENCARI KESEMPURNAAN

Happy Family